• +31 (0)652698675
  • info@europesbestsecurity.nl

beveiligingsbedrijf op zijn best

beveiligingsbedrijf op zijn best

Europe’s Best Security, oftewel EBS, staat met een team van zo’n zestig beveiligingsspecialisten garant voor optimale veiligheid.

EBS is thuis op elk gebied van beveiliging. Zo beveiligt en bewaakt EBS kantoorgebouwen, parkeerterreinen, ziekenhuizen en winkelcentra. Ook bij de handhaving van de openbare orde is EBS een vertrouwde partner. Denk aan straat- en buurtpreventie of het verlenen van ondersteuning aan politie en overheid. Met niet te vergeten de bewaking van particulieren en VIP’s. Kortom: EBS is beveiliging op z’n best.

 

Beveiliging en bewaking betekent een grote vertrouwenspositie met veel verantwoordelijkheid voor mensen en eigendommen. Van medewerkers van EBS wordt daarom nogal wat verwacht. “Zowel conditioneel als ook maatschappelijk en sociaal; met veel mensenkennis. Verder is een afgeronde opleiding verplicht”, aldus directeur-eigenaar Alwin Leter. Deze opleiding – die op een behoorlijk hoog niveau staat – duurt een jaar en wordt afgesloten met verplichte stage. Ook het bezit van een erkend EHBO-diploma is een vereiste. “Alle nieuwe werknemers moeten eerst gemeld worden bij justitie alvorens ze taken mogen gaan uitvoeren. Dat is een wettelijke verplichting”, verduidelijkt directeur Leter. “Justitie screent deze gegevens en geeft vervolgens wel of geen toestemming tot uitoefening van het beroep.” Deze screening wordt iedere drie jaar herhaald. “Het zijn strenge voorschriften, maar noodzakelijk. Tenslotte gaat het om de veiligheid van onze cliënten.”

Security is maatwerk

Om wat voor vorm van beveiliging het ook gaat: EBS levert altijd de juiste mensen. Van winkelsurveillant tot bodyguard. Dat gaat vaak in samenwerking met andere beveiligings-bedrijven, zeker als het grote of langdurige projecten betreft. “Alles kan bij EBS, security is tenslotte maatwerk”, benadrukt Leter. EBS heeft vooral veel opdrachten in de Randstad, voornamelijk door samenwerking met aantal grote beveiligingsbedrijven ter plaatse. Maar ook in de regio Breda breiden de opdrachten van EBS zich uit. “In het algemeen zie je dat de interesse in security-diensten fors is toegenomen”, merkt Leter daarbij op. “Zeker sinds de gebeurtenissen van 11 september 2001. Het is de taak van bedrijven zoals de onze om mensen hun gevoel van veiligheid weer terug te geven.” Een goed voorbeeld hiervan is de buurtpreventie, zo constateert EBS-directeur Leter. “Bewoners durven de straat weer op te gaan doordat ze weten dat er toezicht is. En dat helpt.”

 

Jeroen Rottier